Kinkun paisto-ohje

Ota kinkku huoneenlämpöön vähintään muutamaa tuntia ennen paistamista. Iso kinkku saa olla vieläkin pidempään huoneenlämmössä.

Sisälämpötilan tulisi olla n. +4 – +10 astetta uuniin laitettaessa.

Laita kinkun paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari, Mittari ei saa ottaa luuhun kiinni. Huomaa, että laitat mittarin niin, että näet sen vaivattomasti kun kinkku on uunissa.

Esilämmitä sähköuuni 150 asteeseen, laita kinkku uuniritilälle ja ritilä syvän uunipellin päälle.

Laita kinkku uunin alatasolle ja pudota lämpö 125 asteeseen. Paistoaika on 1,5 tuntia ensimmäistä kiloa kohti ja sitten tunti per kilo. Paistoaikaan vaikuttaa toki kinkun muoto ja korkeuskin.

Kinkku on mehevää, kun sisälämpö on n. 75 astetta ja pehmeän kinkun saat 80 sisälämpöasteella. Lämpötila nousee muutamalla asteella kinkun paiston jälkeenkin.

Peitä paistettu kinkku foliolla ja anna levätä ainakin ½ tuntia ennen kuorruttamista.

Poista mahdollinen verkko.

Sinappikuorrutukseen tarvitset sinappia (voimakkaan makuista), jolla voitelet kinkun ja korppujauhoja, jotka ripotellaan kinkun pintaan. Painele pintaan kokonaisia neilikoita halutessasi.

Ruskista 225 asteessa n. 15 min tai kauemmin, kunnes kinkku on saanut kauniin, ruskean pinnan.

MAUKASTA JOULUA!