Usein kysyttyä

Mitä Vapaa Possu tarkoittaa?

Vapaan Possun hyvinvointisopimustilat ovat sitoutuneet työskentelemään eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Vapaat Possut ruokitaan omalla tilalla kasvatetulla tai lähitilalta hankitulla GMO- vapaalla rehuseoksella ja eläimille on aina tarjolla raikasta vettä.

Vapaan Possun tiloilla possuille on varattu tilaa ja mahdollisuus vapaaseen liikkumiseen joko pihatoissa tai aidatuissa ulkotiloissa. Tämä tarkoittaa sitä että possuilla on tilaa ja vapautta heille lajityypilliseen elämään, kuten pesänrakennukseen sekä tonkimiseen. Osalla tiloista possut voivat ulkoilla ympäri vuoden halutessaan ja helteellä ottaa vaikka mutakylpyjä. Possut voivat myös loikoilla katoksen alla tai olkipatjoilla sisätiloissa lämmitetyssä sikalassa.

 

Miten eläinten hyvinvoinnin edistämiseen on sitouduttu?

Tilat ovat sitoutuneet eläintenhyvinvointiohjelmaan jonka puitteissa tiloja valvotaan. Vapaan Possun hyvinvointitiloilla on myös sitouduttu siihen, että lääkitys on minimoitu eli eläin lääkitään vain silloin kun eläimen hyvinvointi sitä vaatii.

 

Miksi Vapaa Possu?

Me Mattilassa halusimme luoda uuden konseptin tarjotaksemme kuluttajille eettisemmän ja eläinten hyvinvointiin panostavan tuotesarjan unohtamatta laatua ja makua. Me tahdomme myös olla tukemassa tiloja jotka haluavat panostaa samoihin arvoihin.

 

Ovatko Vapaan Possun tuotteet fosfaatittomia?

Tuotteista on vähennetty fosfaattia, kokonaan eivät siis ole fostaatittomia. Teemme jatkuvasti tuotekehitystä vähentääksemme kaikista tuotteistamme lisäaineita, ja tulemme poistamaan fosfaatin kun löydämme turvallisen ja toimivan vaihtoehdon jolla saamme säilytettyä korkeat laatukriteerimme.

 

Mitä tuotteita Vapaan Possun sarja sisältää?

Tällä hetkellä Vapaan Possun tuotesarjasta löytyy perinteinen saunapalvikinkku ja savuliharouhe jotka valmistetaan perinteisessä savusaunassamme täällä Mattilassa, lisäaineeton lenkkimakkara ja nakki, ylikypsää kylkeä ja paahtofilettä.

Open chat
Kysy, me vastaamme