HYVINVOINTIPOSSUN JOULUKINKUN PAISTO-OHJE

Kiitos, että olet valinnut eettisesti tuotetun Vapaan Possun harmaasuolatun joulukinkun joulupöytääsi. Voit käydä lukemassa Vapaan Possun määritelmän täältä.

1. Ota kinkku jääkaappiin sulamaan paria vuorokautta ennen paistoa. 

2. Nosta kinkku pöydälle vähintään viisi tuntia ennen paistoa. Saa toki olla kauemminkin. Lihalämpömittari on hyvä laittaa kinkkuun jo tässä vaiheessa. Muista laittaa mittari hieman “viistosti” kinkun sisään. Sisälämpötila saa olla n. 10-15 astetta uuniin mennessä.

3. Laita kinkku halutessasi paistopussiin ja leikkaa pussin kulma auki. Muista leikata kulma auki niin, että se jää suuaukko ylöspäin uuniin laitettaessa.

3. Laita kinkku uuniritilälle ja varmuuden vuoksi vielä ritilä pellin päälle, jotta mahdollinen irtoava rasva ei likaisi uunin pohjaa.

4. Laita kinkku uuniin paistumaan 100-125. Jos tunnet uunisi ja tiedät, että se säilyttää 100 asteen lämpötilan, käytä matalampaa lämpötilaa. Mitä matalampi paistolämpötila, sen mehevämpi lopputulos.

5. Aikaa on hyvä laskea tämän viisi kiloisen kinkun paistoon 5 – 6 tuntia. 

6. Kun kinkku on valmis, nosta se pöydälle ja anna  hieman jäähtyä. Ota kinkku pois pussista ja säilytä rasva kastiketta/perunoita varten jos haluat. Poista kinkun verkko ja halutessasi silava. 

7. Kuorruta kinkku lempisinapillasi ja korppujauhoilla. Voit koristella kinkun perinteiseen tapaan neilikoilla. Kuorrutusta varten esilämmitä uuni 250 asteeseen ja anna kinkun olla uunissa vain hetken, että kuorrutus saa väriä.

8. Siivuta kinkku hetken lepäämisen jälkeen ja nauti.

Open chat
Kysy, me vastaamme