Ylöjärvellä kiusaamista vastaan: fight back!

Moision yläasteen eteisaulan lasisten ovien takana parveilee joukko nuoria. He painavat nenänsä ikkunalasiin ja heiluttavat vimmatusti. Lasiovien toisella puolen seisova Pekka Hyysalo on heille entuudestaan tuttu. Muutamia vuosia sitten Pekka Hyysalon tarina kosketti...

Hei ystävä!

Uskon vakaasti siihen, että näkemään oppii vain katsomalla sinne, minne ei yleensä katsoisi. Sama pätee seikkailemiseen: ihmeellisiä asioita sattuu, kun menee paikkoihin, joihin ei yleensä menisi. Tarinoita ei tarvitse etsiä, ne ovat kaikkialla. Minun nimeni on Linda....

Onnea, Pirjo!

Alati liikkuvassa ajassa me voimme toisinaan nähdä suurimman lämmön pysyvyydessä – niissä asioissa, jotka olemassaolollaan vaalivat sitä, mikä on meille perinteeksi annettu. Tänään on tärkeä päivä. Lähettämötyöntekijä Pirjo on tänään tehnyt arvokasta työtään...

Keijon tarina

Edessäni istuva mies on ystävällinen ja lämmin. Puhuessaan hänen kätensä liikkuvat ja silmät hymyilevät. On kuin koko hänen olemuksensa kertoisi tarinaa ihmisestä, joka tietää elämän värisävyjen vivahteet. Jos Keijoa kutsuisi tekijäksi, olisi se kehuksi tarkoitettu....

Onnea, Merja!

 Merjan matka Mattilaan alkoi pesulasta. Toimelias Merja halusi vaihtelua ja päätti kurkistaa uusiin haasteisiin. Kuten tärkeimmissä tarinoissa usein käykin, on maailma seikkailijan puolella. Tielle osui juuri oikea kaveri. ”Tunsin Niemen Keijon jo entuudestaan, hän...

50 vuotta täyttävä Sirpa on ollut koko elämänsä Mattilassa

Mattilan makkaratehdas perustettiin Ylöjärven Metsäkylään vuonna 1958. Ei aikaakaan, kun käynnistyi yksi koko työntekijähistoriamme kauneimmista matkoista. Tuo matka jatkuu edelleen. Nimittäin vuonna 1963 mies nimeltä Antti pääsi töihin Mattilaan, tuohon viisi vuotta...

Veijo on työpaikalla tuotantopäällikkö ja vapaa-ajalla taiteilija

Se oli 1970-luvun alkupuolta. Mattilan makkaratehdas sijaitsi Ylöjärven Metsäkylässä ja maailma näytti kovin erilaiselta. Tuolloin Mattilaan saapui kesätöihin 15-vuotias pojankloppi nimeltä Veijo. Sama nuorimies oli kesätöissä Mattilassa myös seuraavan kesän. 30...

Työnjohtajamme Juha on aina siellä, missä tarvitaan apua

Toiset puhuvat, toiset tekevät. 29-vuotias työnjohtajamme Juha ei liikaa pidä itsestään meteliä, mutta makkaratehtaallamme mies pitää huolen siitä, että hommat pyörivät sovitusti. Hänestä huokuu lämpimällä tavalla rauhallisuus ja luotettavuus. Juha on on ollut...

Carita pyörittää Palwaamon arkea

Carita saapui Mattilaan kesätöihin vuonna 1995. Hän oli valmistunut koulusta ja tarkoituksena oli olla ainoastaan yksi kesä meillä hommissa, jonka jälkeen siirtyä lastentarhaan töihin. Mutta kuinkas sitten kävikään? ”Viihdyin täällä mainiosti saman tien ja kesätyöt...

Arjan arki täyttyy makkaratehtaasta ja luonnossa liikkumisesta

Äskettäin 59-vuotissyntymäpäiviään viettänyt työntekijämme Arja on monessa mukana. Makkaratehtaallamme hän tekee kaikkea mahdollista korputtamisesta ruiskuttamiseen ja vapaa-ajalla häneltä taittuu niin puutarhanhoito, maalaus kuin tanssiminenkin. Arja on ollut meillä...

Meidän Tanja kokkaa Palwaamon ruuat

Elokuussa 2011 Mattilaan saapui työhaastatteluun kolmekymppinen Tanja, joka haki äitiyslomansa päätteeksi töitä keittiöstä. Valloittavan persoonan ei kauaa tarvinnut haastattelussa olla, kun häneltä jo kysyttiin, että koska voisit aloittaa. ”Aloitin työt Mattilassa...

Markus pitää Mattilan koneet ja vehkeet kunnossa

Marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina 41-vuotissyntymäpäiviään viettävä laitosmiehemme Markus on makkaratehtaallamme aina siellä, missä täytyy tehdä huoltotöitä tai korjata laitteita. Raudanluja ammattilainen ei pidä itsestään liikaa meteliä, mutta ei tekijämiehen...

Suvi on Palwaamon monitaitonainen

Palwaamomme iloinen myymäläpäällikkö, 37-vuotias Suvi, on aikaansaava ja energinen nainen. Entinen laastarimyyntitykki on tänä päivänä makkaratehtaamme monipuolinen ammattilainen, joka nauttii työstään ja haluaa jatkuvasti kehittyä. ”Tulin Mattilaan vuonna 2009....

Mattila Bros. – elintarvikealan rohkea edelläkävijä

Vuosi 2017 oli koko Suomen elintarviketeollisuudelle historiallinen vuosi. Marraskuussa Suomi hyväksyi ensimmäisten maiden joukossa Euroopassa hyönteiset elintarvikkeeksi. Me Mattilassa olemme tutkineet asiaa jo tovin ja näin ollen olimmekin valmiina heti vastaamaan...

Pitkän matkan takaa takaisin lähelle

Vuonna 1958 kun vaarini perusti tämän yrityksen, ei silloin ollut muuta vaihtoehtoa kuin kotimaisuus. Ei silloin tiedetty muusta, oli vain lähiruokaa. Se ei ollut valinta, se oli itsestäänselvyys. Vähän sellainen jokamiehenoikeus. Omalta kylältä ostettiin tai...

Perinteitä kunnioittaen

Aikaa on kulunut 60 vuotta ja maailma on muuttunut paljon. Siltikin yhä edelleen, on asioita jotka me täällä teemme perinteitä kunnioittaen. Kaiken keskipisteessä, tehtaan sydämenä meillä sykkii sauna jossa valmistamme maistuvan palvimme, lähes samoin menetelmin kuin...