Työnjohtajamme Juha on aina siellä, missä tarvitaan apua

Toiset puhuvat, toiset tekevät. 29-vuotias työnjohtajamme Juha ei liikaa pidä itsestään meteliä, mutta makkaratehtaallamme mies pitää huolen siitä, että hommat pyörivät sovitusti. Hänestä huokuu lämpimällä tavalla rauhallisuus ja luotettavuus.

Juha on on ollut Mattilassa töissä jo pitkälti yli seitsemän vuotta. Aikanaan armeijassa vierähti ensin vuosi, jonka jälkeen mies jäi melkein vuoden ajaksi sopimussotilaaksi. Myöhemmin se oli lopulta oma äiti, joka vinkkasi mahdollisesta työpaikasta Mattilassa.

”Kuulin äitiltäni, että täällä saattaisi olla työpaikka vapaana. Otin puhelimen käteeni ja soitin tiedustellakseni työpaikasta. Pian olinkin jo työhaastattelussa, joka kesti ainoastaan hetken. Minulle sanottiin nopeasti, että tervetuloa taloon”, kommentoi Juha.

Juha sai aluksi töitä lähettämöstämme ja vuosien saatossa työnkuvat ovat vaihdelleet ja laajentuneet. Nyt mies on työnjohtaja ja hommat tehdään puoliksi hyvän työnkaverin Petrin kanssa (hänestä löytyy myös kirjoitus blogissamme).

 

VÄLILLÄ ON HYVÄ PÄIVÄ, VÄLILLÄ ON HUONO PÄIVÄ

 

Monipuolinen ja vaihteleva työ kiehtoo Juhaa. Hän viihtyy erinomaisesti työssään, mutta myöntää toki, että työ on kuin elämä yleensäkin – välillä on hyvä päivä, välillä on huono päivä. Mutta silloin, kun on hyvä päivä, niin aika suorastaan lentää. Ehkä juuri tuossa piileekin kaiken viihtyvyyden ydin.

Vuosien monipuolisen työkokemuksen ansiosta Juhalta löytyy tietotaitoa kaikesta toiminnasta Mattilan tuotantopuolella. Erilaisiin tuotantotöihin joutumista ja pääsemistä helpottaa kummasti se, että ne arjen sankarit, eli tuotantovaiheiden tekijät ja omat työkaverit, ovat ammattilaisia omissa rooleissaan. Ja mikä tärkeintä – he ovat hyviä tyyppejä.

”Omassa työssäni pitää pyrkiä siihen, että täytyy olla aina siellä, missä tarvitaan apua.”

Aamuisin Juha heilahtaa työpaikalle kuuden korvilla ja palaa takaisin kotiinsa iltapäiväkahden jälkeen. Tällaiset työajat maistuvat Juhalle, sillä yhtäältä miehelle jää mukavasti vapaa-aikaa työpäivien jälkeen ja toisaalta noilla kellonajoilla välttää mukavasti liikenneruuhkat.

 

 

KESÄLOMAA PUKKAA

 

Vapaa-ajalla sympaattinen Juha tykkää rentoutua kotosalla. Toisinaan tulee käytyä myös kuntosalilla, lyömässä palloa pussiin biljardisalilla ja grillailtua. Ja grillissä lämpenee tottakai Mattilan tuotteita.

Vaikka illat ovat alkaneet pimentyä, kelit viilentyä ja syksy on tullut jäädäkseen, niin Juhalla käynnistyy ansaitut kesälomat vasta nyt syyskuun lopulla. Ja sekös miehelle passaa.

”Katselin aiemmin keväällä lomalistoja ja siellä oli aika hyvin vedetty viivoja kesäkuukausille, joten laitoin itseni sitten syksylle. Ei se haittaa minua mitenkään.”

”Lomalla tulee vietettyä aikaa hyvien ystävien kanssa. Aion mennä myös auttamaan sukulaisia erilaisissa askareissa. Ikkunan pesua, aidan leikkaamista ja muuta sellaista pientä tekemistä”, suunnittelee Juha.

Ehkä tuossa kaikessa tiivistyy kaikki se, mitä Juha on. Ystävällinen, joustava ja ottaa aina muut ihmiset huomioon. Hienoja piirteitä. Meillä on hieno mies töissä. Kiitos, Juha!

Open chat
Kysy, me vastaamme