Petri on ollut nyt 11 vuotta Mattilassa: ”Joka aamu on kiva tulla töihin”

Kesäkuun ensimmäinen päivä vuonna 2006. Mattilaan tepastelee ujonoloinen ja hieman jännittynyt mies nimeltä Petri, joka on saanut meiltä hommia myymälänhoitajan äitiysloman sijaisena. Vain muutamaa viikkoa aiemmin Petri oli saanut vakituisen työpaikan erään kaupan lihatiskiltä, mutta jokin ihmeellinen voima ja intuitio vetivät miestä Mattilaan.

Se oli hyvä intuitio. Nyt, tasan 11 vuotta myöhemmin, Petri on tärkeä ja arvostettu työntekijä Mattilassa. Hän on ihminen, josta kaikki täällä pitävät. Ja kaikkien näiden vuosien jälkeen hänestä on tullut voimakkaasti esiin myös sosiaalinen puoli.

”Olen aina ollut sellainen hiljainen ja ujo poika, mutta Mattilassa ollessani olen huomannut selkeän muutoksen itsessäni. Näiden vuosien aikana olen saanut valtavasti lisää itsevarmuutta. Meillä on täällä niin hyvä yhteishenki ja ihmiset ovat mukavia, niin mikäs täällä ollessa”, kommentoi leppoisasti jutteleva Petri. Petri on työnjohtaja. Työnkuvaan kuuluu periaatteessa kaikki mahdollinen. Hänestä on kuoriutunut vuosien saatossa monipuolinen osaaja, joka henkilökohtaisella panoksellaan pitää Mattilan rattaat raiteillaan. Jos joku on yllättäen sairauslomalla, niin ei hätää – Petri hoitaa.

”Alkuun olin myymälänhoitajana, sitten laitoin varmaan vuoden ajan safkaa, välillä olin lähettämössä ja niin edespäin. Jos on yllättäviä poissaoloja, pekkaspäiviä tai mitä tahansa, niin minun tehtävä on järjestellä asiat siihen malliin, että hommat pysyvät raiteillaan. Tykkään todella paljon tästä työstä, sillä tämä on niin monipuolista ja aika suorastaan lentää.”

”Nyt kun minusta on tullut esiin tämä sosiaalinenkin puoli, niin työ tuntuu entistäkin antoisammalta. Teen yhteistyötä myynnin, tuotannon, kehityksen ja myymälänkin kanssa, ja olen jatkuvasti tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Olen tavallaan yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa ja se on mahtavaa.” Petri katsoo puhuessaan ystävällisesti silmiin ja miettii vastauksiaan maltillisesti. Kun Petri jotain sanoo, niin se on juurikin niin. Petrin seurassa on välittömästi hyvä olla, eikä ole ihme, miksi mies on niin pidetty muiden työntekijöiden keskuudessa. Petri itse kuvailee moneen otteeseen Mattilan väkeä kuin perheeksi, jolle voi huoletta kertoa elämän iloista ja suruista. Olla oma itsensä.

 

MÄMMIÄ JA MUNAA TYÖKAVEREILLE

 

Viime huhtikuussa Petri teki jännittävän pääsiäistempauksen, kun tiukan työviikon jälkeen hän kutsui työkaverit taukotilaan ja tarjosi kaikille mämmiä ja munaa. Se oli Petrin tapa työnjohtajana kertoa haastavien ja kiireen täyttämien päivien päätteeksi, että te kaikki teette tärkeää työtä. Se oli Petrin tapa sanoa kiitos.

”Aina pääsiäisen aikaan tavaraa liikkuu paljon ja kaikilla on kädet täynnä hommia. Samalla meillä oli siinä vähän laiterikkoa ja muita haasteita. Mutta sieltä työporukasta löytyi mahtavaa yhteishenkeä ja jokainen työntekijä laittoi itsensä likoon. Hoidetaan tämä homma yhdessä -teemalla siellä mentiin. Kaikki saatiin tehtyä, mitä pitikin. Jos siinä oltaisiin lähdetty katsomaan, että jaahans työaika loppui just nyt, niin emme olisi saaneet hommia tehtyä. Itsekin olin yhtenä iltana puoli kymppiin asti töissä” ”Tuollaisen heittäytymisen jälkeen halusin kiittää työntekijöitä pitämällä taukotilassa pienen herkutteluhetken, jossa oli sitten tarjolla tosiaan mämmiä ja suklaamunia. Tämä oli nyt ensimmäinen kerta, mutta vakaa aikomukseni on, että tästä tulee perinne”, lupaa pirteästi hymyilevä Petri. Petri on maistanut Mattilan jokaista tuotetta. Hän on aina ensimmäisten joukossa koemaistelemassa uusia tuotteita ja jos joku tuote ei heti maistu todella hyvältä, niin Petri ei todellakaan epäröi antaa kritiikkiä. Eikä siinä mitään. Sitten jatketaan uuden tuotteen kehittämistä siihen asti, kunnes se on pöyristyttävän hyvää. Lempituotteen valinta ei tuota Petrille minkäänlaisia valinnanvaikeukasia – se on perinteinen saunapalwi.

 

 

LUONTO JA HILJAISUUS

 

Petri asuu Ikaalisissa ja ajaa aamuisin 42 kilometriä työpaikalle Ylöjärvelle. Hän on ollut tasan 11 vuotta Mattilassa, eikä kertaakaan ole harmittanut körröötellä töihin. Aamuisin, ennen töihin lähtöään, Petri keittää kahvit termospulloon. Noin puolen tunnin ajomatkalla hän hörppii kahvia, kuuntelee radiosta Yle X:ää ja nauttii olostaan. Elämän pieniä, isoja hetkiä.

”Joka aamu on kiva tulla töihin.”

Tero ja Essi Sivula ovat aina antaneet paljon vastuuta Petrille. Hän puhuu lämpimästi omistajapariskunnasta ja korostaa useasti, että hän haluaa myös ehdottomasti olla sen kaiken vastuun arvoinen. Ja sitä hän on toden totta ollut.

Lemmikkikissansa kanssa kahdestaan Ikaalisissa asuva Petri viihtyy erittäin hyvin suurimpien melujen ja kirkkaimpien valojen kantamattomissa. Lähisukulaiset asuvat lähellä ja Tampereella ovat puolestaan useat kaverit sekä salibandyharrastus. Toinen lempiharrastus, kalastaminen, hoituu Kyrösjärvellä. Kohta häämöttävällä kesälomalla on luvassa paljon kalastusta. ”Viihdyn Ikaalisissa. Se on sopivan kaukana kaikesta”, kommentoi Petri. Mattilan väki haluaa kiittää Petriä kaikista menneistä vuosista ja odotamme jo innolla tulevia yhteisiä työvuosia.

Kiitos, Petri!

Open chat
Kysy, me vastaamme