Jo 24 vuotta Mattilassa ollut Maarit:
”Valehtelisin, jos väittäisin, että joka aamu on kiva fiilis”

Laatutuotteiden valmistajamme Maarit täyttää heinäkuun ensimmäisenä keskiviikkona 51 vuotta. Mitä mainioimmat merkkipäiväonnittelut pitkäaikaiselle ja tärkeälle työntekijällemme!

Rempseä, suorapuheinen ja piinkovalla huumorintajulla varustettu Maarit on ollut jo 24 vuotta meillä töissä. Periaatteessa puolet elämästään. Se on kunnioitettava taipale ja olemme äärettömän kiitollisia kaikesta siitä panoksesta, jonka Maarit on tuonut Mattilaan oman pyyteettömän työnteonsa ja persoonansa kautta.

Lähestulkoon neljännesvuosisadan aikana hän on nähnyt enemmän makkaraa kuin suurin osa meistä tulee ikinä näkemään.

”Tulin Mattilaan ensimmäisen kerran tammikuussa 1991. Välillä olin pois täältä ja toimin erään pirkanmaalaishuoltoaseman kahvilassa myyjänä. Sitten kesällä 1996 sain kesken työpäivän puhelinsoiton, jossa kyseltiin mukavaan sävyyn, että mitäs jos tulisin takaisin töihin Mattilaan. Mulle annettiin vuorokausi aikaa miettiä. No, olin huoltoasemalla sen työvuoron loppuun ja soitin Mattilaan, että kyllä mä tulen takaisin töihin sinne”, kertoo Maarit.

Hän tuli ihan aluksi Mattilaan tekemään ruokaa, mutta vuosien myötä työnkuvaan on kuulunut lähes kaikkea mahdollista. Välillä on tehty makkaraa, toisinaan oltu pakkaushommissa ja aika ajoin toimittu siivuttajana. Erilaisia hommia hyvien tyyppien kanssa. Keskinäinen huumori on tärkeää.

”Ei täällä varmaan pysyisi näin kauan hommissa, ellei työporukka olisi hyvä. Samanhenkistä porukkaa. Täällä on ollut suurin osa muistakin niin kauan töissä, että kyllähän täällä tulee väkisinkin ystäviä.”

Myös jälkipolvi on ottanut työaskelia Mattilassa. Nimittäin Maaritin tytär on nyt jo kolmatta kesää kesätöissä meillä, eikä olisi mikään mahdottomuus, vaikka hänet nähtäisiin joskus tulevaisuudessa töissä myymälässämme. Tällä hetkellä kesken oleva koulukin tukee tuota ajatusta. No, aika näyttää. Maaritilla itsellään ei ole mitään sitä vastaan, että tytär päätyisi vakihommiin Mattilaan.

 

KAIKKI TUOTTEET MAISTUU HYVÄLLE, PAITSI YKSI

 

Maaritin omakotitalossa pärähtää herätyskello soimaan arkiaamuisin jo hyvissä ajoin ennen kukonlaulua. Kellonmittari ei ole vielä nähnyt edes aamuneljää, kun Maarit siellä jo tepastelee ulkona kusettamassa reilun vuoden ikäistä Rölli-koiraansa. Sitten ohjelmassa on nopeatempoista valmistautumista kohti töihin lähtöä ja ei aikaakaan, kun ollaankin jo makkaratehtaalla paiskimassa hommia.

”Rölli on semmoinen meidän vauva. Tosi kiva koira. Se ei kysy, että onko pihalla hyvä, huono vai tosi huono keli – se on vaan mentävä pihalle. Täytyy silti myöntää, että valehtelisin, jos väittäisin, että joka aamu on kiva fiilis. Mutta vaikka olisi kuinka huono päivä, niin kyllä se mieli vaan aina siinä työpäivän mittaan kirkastuu, sillä täällä on nuo mun hauskat ja vähän oudotkin työkaverit. Meillä on kivaa yhdessä.”

Maaritin puheissa toistuu työtovereiden kehuminen. Eikä Maarit kehu kehumisen pakosta, vaan puheesta ja katseesta välittyy vilpitön arvostus ihmisiä kohtaan, joiden kanssa vietetään iso osa elämästä makkaroiden valmistuksen ääressä.

Maarit tykkää Mattilan tuotteista ja vapaa-ajallakin tulee välillä herkuteltua. Hän on maistanut kaikkia tuotteitamme yhtä lukuun ottamatta. Nimittäin kalkkunapekoni ei maistu sitten yhtään. Eikä Maarit tätä faktaa edes yritä peitellä lainkaan – päinvastoin, hän itse asiassa oikein korostaa asiaa. Siinä on nainen, joka sanoo miltä tuntuu. Ei kaikesta tarvitsekaan tykätä.

Kesälomalla Maarit aikoo suunnata Kainuuseen, mistä hänen miehensä on kotoisin. Meidän luottotyöntekijä on lomansa todellakin ansainnut. Mattilan väki haluaakin kiittää Maaritia pitkästä yhteisestä taipaleesta, ja yhteinen matkamme se vaan jatkuu. Hyvä niin.

Kiitos, Maarit!

Open chat
Kysy, me vastaamme