Carita pyörittää Palwaamon arkea

Carita saapui Mattilaan kesätöihin vuonna 1995. Hän oli valmistunut koulusta ja tarkoituksena oli olla ainoastaan yksi kesä meillä hommissa, jonka jälkeen siirtyä lastentarhaan töihin. Mutta kuinkas sitten kävikään?

”Viihdyin täällä mainiosti saman tien ja kesätyöt ovat nyt kestäneetkin jo yli 22 vuotta”, naurahtaa Carita.

Hymyilevä ja puhelias Carita on ollut siis lähes puolet elämästään Mattilassa töissä. Hän on samalla myös jatkamassa merkittäviä jalanjälkiä, sillä hänen isänsä oli Mattilassa töissä 60-luvulta aina 90-luvulle asti. Yli 30 vuotta.

Vuosien varrella Carita on ehtinyt hääräämään vaikka missä. Myymälänhoitajan töiden lisäksi hän on ollut muun muassa tuotantopuolella siivuttamassa sekä tehnyt pitkään konsulttihommia.

Nuorempana Carita kiersi ympäri Suomen kauppoja esittelemässä Mattilan tuotteita. Vuodesta 2004 lähtien hän on toiminut myymälänhoitajanamme, mutta pääsee Carita edelleen toisinaan tekemään myös esittelypäiviä. Äskettäin hän oli Veljekset Keskisellä ja pian edessä on keikka Tampereen Sokokselle.

”Vuonna 2004 tänne Mattilan yhteyteen avattiin makkarabaari, jonka myymälänhoitajana aloitin. Vuosi sitten makkarabaaria laajennettiin oikein kunnolla ja syntyi Palwaamo, jonka arkea pyöritämme muutaman kollegan kanssa.”

”Olen onnellinen, että pääsen edelleen aina toisinaan tekemään konsulttipäiviä eri kaupoissa. Tykkään siitä ihan kauheasti! Menen aamulla sovittuun kauppaan, laitan Mattilan pisteen pystyyn ja huutelen ihmisiä maistelemaan tuotteita”, kuvailee Carita.

 

”IHMISET TEKEVÄT PÄIVISTÄ ERILAISIA”

 

Carita pitää työuransa suurimpana saavutuksena viihtyvyyttään. Jotain on tehty oikein, kun 22 vuoden jälkeenkin on mukava tulla töihin ja ihmisten kohtaamista oikein odottaa.

Kommelluksiakin on reilun parin vuosikymmenen aikana sattunut. Ensimmäinen konsulttikeikka 90-luvun puolivälissä on jäänyt mieleen, ja tuolle on myöhemmin naurettu monet naurut.

”Jännitti tosi paljon. Joku oli sairastunut ja sitten yhtäkkiä tuli kutsu, että yksin pitää mennä esittelemään Mattilan tuotteita. Minulla oli mukanani korppukinkkua, uunikinkkua ja palvikinkkua, ja muistan edelleen ihan sen kaiken. Yhdessä lapussa luki, että Mattilan uunikinkkua ja saunapalvikinkkua. Myin niitä koko päivän ja loppupäivästä huomasin, että ai kauhea, nehän on kaksi eri kinkkua. Siis että toinen on uunissa paistettu ja toinen on saunapalvikinkku. Minä vain myin niitä samana kinkkuna tietämättä, mitä laitoin pakettiin”, Carita nauraa.

Nykypäivänä satunnaisille tuote-esittelykeikoille menee kokenut ja erittäin motivoitunut Carita.

”Kun aamulla teen sen pisteeni sinne kauppaan, niin kyllä minä siinä haluan haaastaa itseäni, että nämä kaikki mukana olevat makkarat pitää saada myytyä. Ettei tarvitse kaikkea kantaa takaisin.”

Carita näkee työssään Palwaamolla erilaisia ihmisiä joka päivä. Tutut työkaverit ovat tuki ja turva, ja heidän kanssaan jaetaan niin hyvät kuin vähän vaikeammatkin päivät. Palwaamolla käy päivittäin ruokailemassa myös paljon vakioasiakkaita, joiden näkeminen piristää – puolin ja toisin. Uudet asiakaskohtaamiset tuovat puolestaan lisää mielenkiintoa päiviin.

”Lounas vetää hyvin väkeä ja täällä käy päivittäin kaikenikäistä porukkaa syömässä. Omat työpäivät ovat tavallaan samanlaisia, mutta kuitenkin niin erilaisia. Nämä ihmiset tekevät päivistä erilaisia ja olen siitä hyvin kiitollinen.”

 

AAMUT KÄYNTIIN TUNNIN KOIRALENKILLÄ

 

Carita kertoo yhdeksi vahvuudekseen sen, että hän pystyy jättämään työasiat työpaikalle ja keskittymään vapaa-ajalla muihin asioihin, kuten perheeseen. Työssä viihtymistäkin suurempana saavutuksena hän pitää tietysti omia lapsiaan.

Hän lupasi aikoinaan lapsilleen, että perheeseen hankitaan koira. Ja lupaus pidettiin. 7-vuotiaan laivakoira Peetun kanssa hän käy joka aamu pitkällä lenkillä.

”Aamulla saan kahvit juoda rauhassa, mutta sitten täytyykin lähteä Peetun kanssa tunniksi ulos. Aluksi ajattelin, että eihän näin pitkästä aamulenkistä tule mitään, mutta oikeasti se virkistää tosi paljon”, kertoo energinen Carita.

Vapaa-ajalla Carita viihtyy kuntoiluaktiviteeteissä ja kotosalla. Aika kuluu lenkkeilyn, jumppien, kirjojen ja perheen parissa Hämeenkyrössä. Jokakesäiseen perinteeseen kuuluu viikon perheloma Viron Pärnussa auringossa maatessa.

Syksy ja hiljalleen lähestyvä joulun aika ovat Palwaamolla kiireistä aikaa. Kinkkuruljanssi vain kiihtyy ja sekös Caritalle sopii.

Tervetuloa piipahtamaan Palwaamollamme ma-ke klo 10-16 sekä to-pe klo 10-17 osoitteessa Vaihtotie 13-15, Ylöjärvi!

Open chat
Kysy, me vastaamme