Arjan arki täyttyy makkaratehtaasta ja luonnossa liikkumisesta

Äskettäin 59-vuotissyntymäpäiviään viettänyt työntekijämme Arja on monessa mukana. Makkaratehtaallamme hän tekee kaikkea mahdollista korputtamisesta ruiskuttamiseen ja vapaa-ajalla häneltä taittuu niin puutarhanhoito, maalaus kuin tanssiminenkin.

Arja on ollut meillä töissä koko kuluvan vuosituhannen ajan ja hänen taipaleensa Mattilassa käynnistyi viattomasta vilkaisusta Aamulehteen syksyllä 2000. Nimittäin aiemmin puutarhurina Nokialla toiminut Arja näki lehti-ilmoituksen, jossa kerrottiin, että Mattilassa olisi töitä tarjolla ja siitä se sitten lähti.

”Näin perjantain lehdessä työpaikkailmoituksen ja kiinnostuin saman tien. Viikonlopun ajan siinä mietin asiaa ja heti maanantaina soitin tänne. Pääsin haastatteluun ja seuraavalla viikolla olin jo töissä täällä. 17 vuotta tulee täyteen nyt marraskuussa ja täytyy sanoa, että olen kyllä viihtynyt”, kertoo sympaattinen Arja.

Arjan arkipäivä lähtee liikkeelle kaikessa rauhassa kahvikupposen äärellä Nokialla. Herätyskello pärähtää soimaan jo hyvissä ajoin ennen kukonlaulua, tarkalleen ottaen kello 04:05, jonka jälkeen hän nautiskelee hiljaisuudesta.

”Tykkään istua aamuisin tunnin verran keittiössä. Juon kahvia ja täytän ristikoita. Ehkä luen lehteä. Nautin sellaisesta rauhallisesta lähdöstä uuteen päivään.”

Vaikka Arja on ollut talossa jo kohta kaksi vuosikymmentä, niin itse työ tuotantopuolella ei ole hänen silmissään muuttunut paljoakaan. Edelleen tullaan aamulla töihin, tehdään hommat hyvin ja lähdetään kotiin. Samoja työkavereita on yhä noin kymmenkunta kuin silloin vuosituhannen alussa Arjan saapuessa taloon. Moni heistä ei ole niinkään työkaveri, vaan ystävä.

 

HARRASTUKSET OVAT ISO OSA ELÄMÄÄ

 

Arjalle työajat aamukuudesta iltapäiväkahteen sopivat erinomaisesti. Aamuherätykset ovat mukavia ja heti alkuiltapäivästä on aikaa omille harrastuksille, kuten puutarhanhoidolle ja luonnossa liikkumiselle.

Hän onkin huomannut jo ajat sitten, että esimerkiksi kesäisin monet ovat juuri vasta heränneet, kun hän itse pääsee jo töistä.

”Töiden ulkopuolella tykkään puutarhanhoidosta – se on minulle sellainen nautinto ja elämäntapa. Takapihallamme on yrttejä ja pieni mansikkamaa. Metsässä kävelystä pidän myös kovasti ja se rauhoittaa kummasti, sillä siellä ei tarvitse edes juosta. Voi vaan olla, katsella ja kuunnella”, kuvailee Arja silmät loistaen.

Mattilan tuotteita Arja vie kotiin asti tasaisin väliajoin. Vaikka hän on aina makkaroista paljon tykännytkin, niin lihatuotteiden suurkuluttajaksi hän ei itseään kutsu. Asia silti kompensoituu enemmän kuin hyvin, sillä oma mies, lapset ja lapsenlapset nauttivatkin Mattilan tuotteista sitten Arjankin edestä.

Mattilan väeltä kaunis kiitos Arjalle!

Open chat
Kysy, me vastaamme