Meidän Tanja kokkaa Palwaamon ruuat

Elokuussa 2011 Mattilaan saapui työhaastatteluun kolmekymppinen Tanja, joka haki äitiyslomansa päätteeksi töitä keittiöstä. Valloittavan persoonan ei kauaa tarvinnut haastattelussa olla, kun häneltä jo kysyttiin, että koska voisit aloittaa.

”Aloitin työt Mattilassa sitten seuraavalla viikolla, kun ensin piti saada nopeasti pojalle tarhapaikka. Siitä lähtien olen ollut täällä ja olen viihtynyt. Töihin on kiva tulla ja mukavilla työkavereilla on siihen tietysti iso merkitys”, kommentoi Tanja.

Tanja on Palwaamomme kokki. Vuosi sitten rakennetussa Palwaamossa riittää arkipäivisin väkeä ja sehän sopii Tanjalle. Ennen Palwaamon avaamista Tanja oli vuosikausia pienen makkarabaarimme kokki.

Tanjan työpäivä käynnistyy puoli seitsemältä aamulla ja saman tien alkaa ruuan tekeminen. Hän huolehtii lämpimästä ruuasta lounastunneille, ja maun sekä määrän on oltava kunnossa.

”On tässä kokin roolissa tullut maistettua kaikkia meidän tuotteita ja täytyy sanoa, että suosikkeja minulla on monta. Mainittakoon niistä nyt ainakin Mestarin paisti, korppukinkku ja juhlanakki.”

 

TYÖKAVERIT ON SOPIVASTI VINKSAHTANEITA

 

Tanja pitää suurimpana saavutuksenaan Mattilassa selviytymistään kunnialla Palwaamon avaamiseen liittyvästä kiireestä vuosi sitten.

”Kun Palwaamo aukesi vuosi sitten ja saimme hoidettua laajentuneen lounaspaikan hommat hyvin, niin tajusin samalla, että minä oikeasti pystyn yksin tekemään lounaan noin 250 ihmiselle. Aluksi tuntui kauhealta ja jännittävältä. Jännitti se, että saanko tehtyä kaiken sen ruokamäärän oikealla tavalla ja että onko kaikkea tarpeeksi. Ja tietysti vielä se, että kaikki maistuu hyvältä.”

Tänä päivänä Tanjan työt sujuvat vankalla rutiinilla. Työilmapiiri Palwaamolla on hänen mielestään mahtava ja työkaverit ovat sopivasti vinksahtaneita. Hän pitää siitä, että haastetaan myös koko tiimiä, sillä joka vuosi yritetään haistella uusia trendejä ja tehdä jotain uutta. Eteenpäin meneminen pitää mielen virkeänä ja motivoituneena.

Palwaamolla käy eniten porukkaa tilipäivisin ja perjantaisin. Mutta pääsääntöisesti väkeä riittää jonoksi asti arkisin. Juhannuksen ja joulun aikaan Palwaamon henkilöstö juoksee hiki hatussa – ja hymyillen!

”Tykkään kiireestä. Tosin meillä menee aika täällä aina nopeasti, eikä meillä tylsiä päiviä edes ole.”

Tanja tykkää asiakkaistaan ja Palwaamolla käy myös paljon vakiasiakkaita. Heidän kanssa moikkaillaan ja rupatellaan. Kommeluksiltakaan ei aina vältytä. Esimerkiksi juuri vähän aikaa sitten Tanja pelasti ansiokkaasti kärpäsen asiakkaan päästä.

”En olisi uskonut ikinä sanovani joskus asiakkaalle, että anteeksi voinko auttaa sinua ottamalla kärpäsen pois päästäsi. Eräs mies oli tullut moottoripyörällä ja hänellä roikkui kärpänen hiuksista. Minä pelkäsin, että se kärpänen tippuu hänen ruokalautaselleen, joten otin kärpäsen pois ja hän oli tyytyväinen. Kiitteli kovasti”, Tanja nauraa.

Vapaa-ajallaan lämminhenkinen Tanja viihtyy parhaiten perheen parissa kotosalla Ylöjärvellä. Vuosittain tulee myös lähdettyä käymään etelässä auringon perässä. Thaimaa ja Teneriffa ovat tulleet tutuksi ja haaveissa siintää lomamatka Balille.

Mattilan väki haluaa kiittää Tanjaa mahtavista ruuista ja ihan vaan normaalista yhteisestä arjesta!

Open chat
Kysy, me vastaamme