Pitkän matkan takaa takaisin lähelle

Vuonna 1958 kun vaarini perusti tämän yrityksen, ei silloin ollut muuta vaihtoehtoa kuin kotimaisuus. Ei silloin tiedetty muusta, oli vain lähiruokaa. Se ei ollut valinta, se oli itsestäänselvyys. Vähän sellainen jokamiehenoikeus. Omalta kylältä ostettiin tai korkeintaan naapurikylästä. Niin se vaan oli.

Vuodet kulkivat eteenpäin, maailma muuttui ja ihmiset sen mukana. Ihmisten tavat ja tottumukset, arvot ja valinnat. Isot näyttivät tietä, rajat avautuivat. Koko lihateollisuus muuttui. Ainahan se niin on mennyt, pienen on taivuttava ison edessä. Tartuttava saatavilla olevaan elääkseen. Leipä otettiin sieltä mistä se saatiin jotta säilyttiin hengissä. Aina kuitenkin sydämen syrjässä tunne, että on oltava toinenkin tie. Se omien arvojen mittainen.

Ja niin tuli päivä joka lähti kuljettamaan totuutta kohti. Niitä arvoja jotka olivat sydämessä lyöneet kipinää. Puhuneet sitä kieltä joka kertoi lämmöstä, aitoudesta, siitä kaikesta hyvästä jota oli aina tahtonut ihmisille antaa. Heräsi kysymys; Miksi taistella yksin tuulimyllyjä vastaan kun voi ottaa toisen mukaansa ja kulkea yhdessä omaan suuntaan.

Meille tärkeintä on hyvinvointi, kaiken elävän kunnioittaminen. Se, että ihminen tekee ihmiselle ja on ihminen myös eläimelle. Näin syntyi jotain suurta ja tärkeää, aidosti läheltä, vastuullisesti. Paijan tilalla Urjalassa ja Ollikkalan sikatilalla Vihdissä kasvaa joukko vapaita possuja joiden hyvinvointi on tiloilla sydämenasia. Näiden tilojen lihasta saamme nyt ylpeänä valmistaa Vapaan Possun tuotteita omia perinteitämme vaalien. Vastuullisuutta, arvoa ja laatua perheeltä perheelle.

Ympyrä on sulkeutunut. Olen palannut juurilleni, sinne minne minä kuulun.

 

Ylöjärvellä 2.2.2018

 

Open chat
Kysy, me vastaamme