Mattila Bros. – elintarvikealan rohkea edelläkävijä





Vuosi 2017 oli koko Suomen elintarviketeollisuudelle historiallinen vuosi. Marraskuussa Suomi hyväksyi ensimmäisten maiden joukossa Euroopassa hyönteiset elintarvikkeeksi. Me Mattilassa olemme tutkineet asiaa jo tovin ja näin ollen olimmekin valmiina heti vastaamaan tämän EU:n uuselintarvikeasetuksen tulkinnan muutoksen myötä syntyneeseen kysyntään. Toimme joulukuussa kauppoihin Sirkka-makkaran, Sirkka-nakin sekä Sirkka-kasvispihvin. Alihankintana sirkka-pastan meille valmisti Tervens Lempäälästä.

Meillä on onneksemme hyvin innovatiivinen toimitusjohtaja jonka ideoimana lähdimme tutustumaan syötäviin hyönteisiin jo vuoden 2016 aikana. Seuraavassa Tero kertoo omia ajatuksiaan aiheesta.




”2 miljardia ihmistä on syönyt hyönteisiä jo vuosisatoja, miksi me emme siis tekisi samoin. Tämä ekologinen ja eettinen vaihtoehto proteiinin saamiseksi tukee maapallon kestävää kehitystä. Näin voimme olla osana vaikuttamassa mm. ilmastopäästöjen vähentämisessä. Hyönteisproteiini on ravintorikas elintarvike, esimerkiksi sirkkajauhe sisältää noin 70% proteiinia ja liudan muita meille tarpeellisia vitamiineja ja rasvahappoja.”

”Onhan tämä mahtavaa!” Tero sanoo ja jatkaa: ”Omat haasteensa tähän tuo hyönteisproteiinijauheen saatavuus joka on vielä ollut rajallista mutta näkymät ovat sellaiset että tähänkin saadaan helpotusta.”




Me Mattilassa odotamme innolla tulevaa ja aiomme kehittää useita uusia tuotteita kuluvan vuoden aikana!