SUVI ON PALWAAMON MONITAITONAINEN




Palwaamomme iloinen myymäläpäällikkö, 37-vuotias Suvi, on aikaansaava ja energinen nainen. Entinen laastarimyyntitykki on tänä päivänä makkaratehtaamme monipuolinen ammattilainen, joka nauttii työstään ja haluaa jatkuvasti kehittyä.

”Tulin Mattilaan vuonna 2009. Aluksi tein konsulentin hommia, eli kiersin kauppoja ympäri Pirkanmaata ja Satakuntaa. Aamulla kauppaan, koju pystyyn ja Mattilan tuotteita myyntiin. Ja kyllä niitä tuotteita meni”, Suvi kertoo.

Suvi on toiminut kahdeksan ja puolen vuoden taipaleellaan Mattilassa myös puhelinmyyjänä ja laskuttajana. Viime vuodet hän on pyörittänyt makkarabaaria sekä reilu vuosi sitten syksyllä avattua Palwaamoamme. Lähimpinä työkavereina toimivat Carita, Tanja sekä äskettäin aloittanut Miia.

Kiireisimpiä ovat maanantaiaamut, jolloin aloitetaan aina ihan puhtaalta pöydältä. Kaikki on myyty edellisenä perjantaina pois. Maanantaina tulee tukku, tehdään alusta asti uudet tuorelihat ja pyöräytetään uusi viikko ryminällä käyntiin.

”Meillä on Palwaamolla hyvä tiimi. Itse toimin esimiehenä hoitaen tilaukset ja ruokalistat. Arkiaamuisin puoli kasista eteenpäin rakennetaan lounaspuitteet siihen malliin, että kympin jälkeen kaikki on valmista nälkäisiä asiakkaita varten. Meillä on ihan huiput asiakkaat!”


KEIKYÄLTÄ YLÖJÄRVELLE JA TAKAISIN


Suvin arkiaamut noudattavat rutiininomaista kaavaa. Herätyskello soi maalaismaisemissa Keikyällä, Sastamalassa, jonka jälkeen aukeaa ulko-ovi ja hyväntuuliset villakoirat Igor ja Ripa pääsevät vapaasti suorittamaan aamutoimensa. Sen jälkeen Suvi keittää kahvit ja hyppää tunnin automatkalle kohti Ylöjärveä.

Vaikka aamurutiinit ovat vankkumattoman samanlaisia, on työpäivissä paljon vaihtelevuutta.

”Työpäivät ovat todella monipuolisia ja mielenkiintoisia. Päivään kuuluu paljon tietokoneella tekemistä, jonka lisäksi välillä tiskaan ja siihen päälle tulee vielä kaikki muu häärääminen. Tarvittaessa tuuraan myös kokkiamme Tanjaa.”

Jouluhässäkkä on käynnistynyt toden teolla ja marras-joulukuu onkin vuoden kiireisintä aikaa. Mattilassa on sellainen sanonta, että elokuussa alkaa jo joulukiire, joka siirtyy hiljalleen tuotantoon. Menee tuotannon läpi ja lopulta kiire lähtee myymälän ovesta ulos.

Kaupankäynti tälläkin alalla on hektistä ja muuttaa muotoaan koko ajan. Jatkuvasti pitää olla hereillä, eikä paikalleen voi jämähtää. Eniten Suvia motivoi tulos ja mielekäs työ. Töissä pitää olla kivaa. Hän nauttii suunnattomasti, kun Palwaamon suosio kasvaa koko ajan, asiakkaita on jatkuvasti enemmän ja monet asiakkaat kävelevät ovesta sisään hihkaisten, että wau!

”Se on aivan mahtavaa, kun asiakkaat tykkäävät ja kun Palwaamon suosio kasvaa jatkuvasti. Nämä asiat ovat itselleni todella tärkeitä - vähän kuin sellainen oma vauva.”

16-vuotiaana Teboilin myyjänä työuransa aloittanut Suvi kokee, että oma pitkä ura on hänen suurin saavutuksensa työelämässä. Mattilan yhteishenkeä hän kuvailee ainutlaatuiseksi ja kollegat saavatkin isot kehut aitoudesta. Ei ole erikseen työrooleja tai kotirooleja, vaan jokainen saa olla täysin oma itsensä.


MATTILAN TUOTTEIDEN SUURKULUTTAJA


Suvi puhuu Mattilan tuotteista suurella rakkaudella ja paljastaa myös olevansa tuotteidemme suurkuluttaja. Koko perhe on. Aina ollut.

"Meillä menee kinkkua paljon! Siis asiakkaat ostavat Palwaamolta paljon ja myös meille kotiin menee omia tuotteita. Mattilan joulukinkku lähtee tietysti myös mukaani. Meillä ei kotona muuta syödäkään kuin Mattilan tuotteita ja esimerkiksi palvikinkku on sellainen ikuisuusherkku, jota ollaan syöty kohta 9 vuotta - ja koko ajan menee. Lapset, vanhemmat ja kaikki napostelevat sitä!” Suvi nauraa.

Suvi on koulutukseltaan suurtalouskokki, mutta hän totesi jo ajat sitten, että keittiössä työskentely ei ole sellaista hommaa, jota hän itse haluaisi tehdä joka päivä. Tasaisin väliajoin kokin hommat silti maistuvat.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkee, niin nyrkkeilyhanskat sopivat vallan mainiosti Suvin käsiin. Hän käy kaksi kertaa viikossa miehensä kanssa nyrkkeilemässä ja molemmat nauttivat, kun saavat oikein luvan kanssa mätkiä toisiaan hyötyliikunnan merkeissä.

Joulu on Suville vuoden paras juhla. Hän tykkää tehdä jouluruokaa läheisilleen ja siinä riittääkin tekemistä, sillä joulupöydässä on toistakymmentä ihmistä. Rauhallinen ja lämmin tunnelma on taattu. Pöydän keskipisteenä komeilee - mikäs muukaan kuin - Mattilan kinkku! Viime jouluna Suvin perheessä käynnistyi uusi ja jännittävä vaihe, josta on tarkoitus tehdä pitkäaikainen jouluperinne.

”Olimme viime joulun Vietnamin lämmössä ja tänä jouluna olemme Suomessa. Tarkoitus olisi, että jatkossa olemme joka toisen joulun ulkomailla ja joka toisen Suomessa. Haaveena olisi matkustaa joskus tulevaisuudessa Thaimaahan sukeltamaan”, päättää Suvi ja palaa hymyillen Palwaamon lounaskiireiden pariin.



Seuraava »